Responsive image
vuggestuen

Velkommen til Børnehaven Søvang

Du kan læse vores velkomstpjece ved at klikke på linket her:

Læs brochuren om Børnehaven Søvang – klik her.

Søvang  blev oprettet d.1.august 1978, som en selvejende institution under foreningen Frie Børnehaver og Fritidshjem. Det betyder, at børnehaven ejer sig selv, hvad angår grunden, bygninger, inventar m.m

Foråret 2002 overgik børnehaven til at være udelukkende forældreejet. Dvs. at bestyrelsen udelukkende består af forældre og personale. Forældrerne skal som udgangspunkt( bestyrelsen)  inddrages i arbejdet og driften af børnehaven.

Børnehaven er normeret til at have ca. 66 børn i alderen 3-6 år og vuggestuen til at have 13 børn i alderen 26 uger til 2,9 år. I år 2000 blev der i forbindelse med børnehaven bygget et anneks ( Bjerghytten) med plads til 22 børn. Annekset er vil pr. 1.9.13 blive brugt som Vuggestue. Børnehaven er en stue/gruppe- opdelt børnehave, men med “åbne” døre, dvs. at børnene kan lege på tværs af grupperne.

Den ældste del af børnehaven er opført i 1978 og er løbende renoveret, senest i 2003, hvor der blev bygget 105 m2 til. Indeholdende fælles garderoberum for alle børnene, samt en ny personaleafdeling. Børnehaven  er opført i korsform i gode byggematerialer med  et indendørs areal på 465 m2.

“Stuerne” er centreret omkring et køkken/alrum. I kælderplan  findes et stort rum der anvendes til  alt muligt, lige fra teaterscene, gymnastiksal, diskotek, tumlerum m.m. Stuerne består af 3 rum i forskellige størrelser samt toiletter, hvorfra der er udgang til legepladsen.

Omkring børnehaven findes en stor kuperet legeplads med mange gemmesteder og mange gode klatretræer. og en kælke/rullebakke. På  legepladsen findes ligeledes bålplads,gynger, rutchebaner m.m samt en dejlig udendørs swimmingpool (40 cm dyb), som bruges flittigt hele sommeren.

Institutionen ligger tæt ved skole, skov og sø, bibliotek og indkøbsmuligheder.

Bestyrelsen

Bestyrelsen har arbejdsgiver kompetencen, og har det overordnede ansvar for børnehavens økonomi og drift. Se yderliger under menupunktet Bestyrelsen. Vi lægger vægt på, at hverdagen er så spændende som mulig. Vi mener, det er vigtigt med faste holdepunkter i hverdagen , da det er med til at skabe tryghed og overskuelighed for børnene.

Stuerne

Børnehaven er delt op i 3 basis grupper; 3 grupper med hver 22 børn. Til hver gruppe er tilknyttet faste voksne. Grupperne hedder Skovtrolde, Haletudser og Brumbasser.

Det at have faste basisgrupper er med til at give børnene en tryg hverdag. Samtidig gør vi meget ud af, at børnene har legekammerater fra de andre grupper, bl.a  ved at lave fællesaktiviteter o.lign.

Forældresamarbejdet

Samarbejdet mellem forældre og personale, mener vi er overordentlig vigtigt, da det er grundlaget for børnenes  trivsel her i børnehaven. Vi vægter den daglige kontakt med jer, som forældre højt. Vi ønsker I skal føle jer velkomne og I kan til hver en tid bede om en samtale med personalet. Ligeledes vil vi bede om en samtale, såfremt vi mener, der er behov for det, udover den daglige kontakt.

Ca. 3 måneder efter jeres barns start i børnehaven, tilbydes I en samtale. Ligeledes tilbydes I en samtale inden barnet skal indskrives i skolen.

Der afholdes fælles forældremøde om efteråret, hvor der er valg til bestyrelsen. Husk I er altid velkommen  til at følge en dag i børnehaven , hvis I har tid og lyst.

Børnehavens hverdag

Børnehaven åbner hver dag kl. 6.30 hvor der er mulighed for at spise morgenmad frem til kl. 7.30.

I løbet af formiddagen vil der være forskellige pædagogiske aktiviteter, det være sig at  tegne, male, bage, gymnastik, gå tur o.lign. Hverdagen tager udgangspunkt i vores pædagogiske læreplaner, således at vi hvert år vælger et fokus område ud som vi kan fordybe os i.

Kl. 9.00 er der frugt. Barnet får udleveret en frugtpose når I starter og deri kan man så have frugt/ brød o.lign. Der skal være til både formiddag og eftermiddags frugt.

Klokken ca. 11.30 er der frokost, hvor vi har en fantastisk frokost ordning. Tirsdag serveres der varm mad, de andre dage er det smør-selv rugbrød. Vi følger Skanderborg kommunes kostpolitik der lyder, at mad og drikke skal være frisk , sund og ernærings rigtigt, samtidig skal børns indtag af sukker begrænses til et minimum samt at der er forskel på hverdag og fest. Vi har dog stadig sukkerholdige madvarer som kan være sukker på havregryn/grød, kakao, saft,marmelade, honning og kage. Personalet vil altid hjælpe barnet med at dosere i en begrænset mængde. Vi ønsker at give barnet et fornuftigt og realistisk forhold til sukker og har af samme årsag ikke et totalt forbud. Der serveres  vand til maden.

Når vi har spist , går vi alle ud på legepladsen. Vi er ude hverdag i ca. 1½-2 timer.

Kl. 14.00 spiser vi den medbragte eftermiddagsfrugt og børnene får et stk. lunt brød, som er en del af frokost ordningen.

Vi lukker kl. 17.00 mandag-torsdag. Fredag lukker vi kl. 16.00.

Sygdom

Ved sygdom ringes afbud på stuen. Barnet kan komme igen, når det er uden for smittefare og når det er rask og  frisk nok til at deltage i  dagens aktiviteter.

Når dit barn starter

Inden starten i børnehaven modtager I vores velkomstpjece med oplysninger om, hvilken stue jeres barn skal gå på og hvilket personale der vil være tilknyttet jeres barn, samt andre praktiske oplysninger.

For at barnet kan få en god og tryg start i børnehaven, er det en fordel at starte med nogle korte dage. Ved det første besøg inden starten , vil der altid være tid til en snak om jeres barn og børnehavens hverdag. Vi vil gerne gøre starten for jer og jeres barn så tryg og positiv som mulig.