Responsive image
vuggestuen

Traditioner

Vi mener, at det er vigtigt med traditioner, som børnene glæder sig til. Vi har gennem årene opbygget traditioner som børn, forældre og personale ser frem til. Men vi mener dog også at traditioner ikke skal fastholdes for traditionens skyld, men fordi de skaber glæde og forventning.

Fastelavn

Vi fejrer fastelavn i børnehaven, at lave fastelavnsris og andet relevant pynt, synge og lege fastelavns- sange/lege. På selve dagen kommer børnene udklædt og der bliver slået katten af tønden på tværs af stuerne. Der bliver sunget og leget og vi slutter af med fastelavnsboller.

Familieaften

I marts måned afholder hver stue familieaften, hvor barnets familie deltager. Forældre tager selv mad med til et fælles buffétbord og så spiser vi alle sammen, sammen. Børnene optræder med et eller andet, som man har valgt på stuen. Aftenen giver ligeledes forældrene mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Store børns projekt

Projekt “Storebørnsgruppen” har til formål at skabe relationer på tværs af grupperne, med henblik på den kommende skolestart. Samtidig har det også til fordel at give dem nogle større udfordringer og stille nogle større krav til dem.

Gøglerfest

I juni måned afholder vi traditionen tro, den årlige gøglerfest for hele familien. Det er en fest, som der bliver set frem til med stor forventning. Arrangementet afholdes udenfor, hvor der bliver grillet og spist. Der vil være forskellige aktiviteter for børnene, såsom dåsekast, lykkehjul, kartoffelknusning, guldgravning og aftenens højdepunkt Tombolaen.

Til gøglerfesten i år, vil vi sige tak til alle forældre og lokale virksomheder, der har bidraget med gaver og arbejdsindsats. I forlængelse af vores kunstuge med kunstner Line Frøslev, er der lavet postkort og krus med de vidunderlige figurer, der er blevet lavet. Vi vil takke www.onlinefotoservise.dk for dette bidrag.

Høstuger

I sensommeren afholder vi høstuger på tværs af stuerne. Forløbet varer over 2 uger, hvor vi sylter, bager, laver bålmad, tager på bondegårdstur osv. Vi snakker om gamle dage, synger o.lign For tilsidst at slutte af med en rigtig høstfest med både god mad og dans i halmen, for både børn og personale.

Julen

Julemåneden er forbundet med rigtig mange hyggelige traditioner i Søvang. Den første starter i slutningen af november eller starten af december. Her inviterer børnene deres bedsteforældre til at komme og tilbringe en dag i børnehaven sammen med dem. Her klipper de julepynt, bager småkager, læser m.m og hygger sig sammen. Vi går til børnegudstjeneste i Stilling Kirke. Ligeledes er der Luciaoptog, julefrokost for børn og årets julespil, hvor de voksne optræder på slap line for børnene.